TIPS BERJAYA DALAM BISNES ONLINE

Best ke bisnes online ni?
Meh ai share tips sikit ye (Buget PRO.. Hahahha)
Bila kita bisnes online ada beberapa perkara yg perlu ada.
.
.
1. Platform.
Dh nama bisnes online kena la ada satu platform online SEKURANG-KURANGNYA. Pilih la platform yg korang suka. FB ke Insta ke Blog ke. Yang penting korang kena master kan 1 platform tu. Cthnya korang pilih FB. So kena taw, bila waktu puncak orang tgk FB. Cmne caranya status korang tu sentiasa naik kat Newfeed kwn2. Cmne nak share post korang kt group2 yg ada dlm FB dengan mudah. Ha.. cenggitu la lbh krg.
Kalau ai, ai prefer FB dan blog. FB sbb ai blh tulis status pendek2 tapi sampai pada audience.
Blog sbb klo org ada masalah dia susah nk cari thru FB. So dia akan google. So ada la chance utk org tgk blog tu..
.
.
2. Additional Apps
Kalau korang jenis sibuk. Xdpt nk update platform korang tu selalu. Korang boleh je download apps2 yg boleh bantu korang update status ikut jadual. Cth nya macam buffer. So korang siap2 karang update tu dlm buffer time korang x bpe nk busy. t set kan bila buffer akn post update korang. So xde la korang nk ngadap gadget 24/7.
Pastu satu lgi korang boleh download apps yg korang boleh guna utk store information mcm evernote. Kalau text utk produk promo ke korang siap2 save dlm tu. So nanti nk guna tinggal paste je kt mana korang nak.
.
.
3. Update regularly
Dh ada platform. Dh ada apps yg bantu update. jgn biarkan plak. At least korang kena update 7x sehari klo FB. Campur2 la skit citer personal ng bisnes korang tu. Kalau blog at least sehari sekali. (bab ni mmg ai lemah skit..hukhuk)
.
.
4. LIKE AND COMMENT
2 menda ni nmpk simple. Apa yg korang kena baut ialah like and tinggakan comment2 yang berkualiti pd post or entri org lain. Dengan cara tu org akan balas like and comment pd status kita jugak. Kalau korang takat tgk je post or entri org tu jgn harap la nk dpt like or komen jugeks..
.
.
5. Sabar
Sabar ni mmg perkara asas. Korang jgn la harapkan yg hroang update tu org terus nk beli or like2 update korang tu. Tapi jgn risau sbb ada je yg baca, tp xrespon (like or comment). Taw2 je dia pm kita tya..
Pokok pangkal nya dalam bisnes ni kena byk sabar. Dan kena banyak memberi. Xkira la korang buat bisnes online ke offline. Lebih banyak kita bagi lebih banyak kita akan terima.
Sekian, tips dari ai..
Share this article :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "TIPS BERJAYA DALAM BISNES ONLINE"

Saya masih lagi cuba konsisten menulis. Semoga kita terus success. In Sya Allah.

thanks atas tips yang berguna itu.

Terima kasih diatas komen saudara/saudari yang dikasihi. Saya amat menghargainya.

Terima Kasih Komen Anda
 
Template By. Kunci Dunia - Designed By sensasi2020
Back To Top