Panjat Candi Borobodour dengan OsteMatrix

Assalamualaikum semua..

Hari ni, saya nak share tentang OsteMatrix dari Shaklee. Sebab bulan ni, shaklee ada buat promotion produk OsteMatrix. Bestnya la consume produk Shaklee ni. Tiap-tiap bulan ada je promosi. Dah la memang terkenal dengan keberkesanan dia. Ni nak bagi harga murah lagi. Memamg berbaloi-baloi. Rugi kalau tak beli mak jemah oiii. Hehe


OsteMatrix ni sebenarnya sumber kalsium semulajadi. Sangat sesuai untuk ibu mengandung, mak ayah kita yang ada sakit sendi, yang selalu migrain, yang selalu sembelit pon bagus taw. Saya tak cakap kosong taw. Saya sendiri makan OsteMatrix ni.

Bila kita pregnant ni, selalu rasa letih, lesu, penat kan? Nak-nak ibu-ibu yang bekerja. Jam 8-5petang kerja, balik rumah sambung lagi kerja-kerja rumah. Never ending job kan. Macam mana la ibu pregnant ni boleh panjat candi Borobodour yang tinggi tu. 7 bulan pulak tu pregnancy dia. Dasyat!



Siapa yang sesuai makan OsteMatrix ni?




Sebelum ni pon saya ada share pasal pengalaman makan OsteMatrix ni. Even sekarang ni pon saya masih lagi mengamalkan OsteMatrix. Saya ni jenis yang tak pandai nak minum susu. Saya alah dengan bau susu tepung. Rasa susu segar pon tak boleh. Alhamdulillah saya jumpa Ostematrix ni dan mula amalkan secara konsisten masa saya mengandung. Memang tak pernah cramp or kejang kaki (ada jugak panggil simpul biawak) sakit pinggang pon tak de. Alhamdulillah.

Kandungan magnesium, zink, vitamin D, copper, manganese dan boron yang ada dalam Ostematrix ni, sumernya untuk bantu penyerapan kalsium yang sempurna dan optimum. Tahu tak yang pengambilan kalsium tanpa kandungan magnesium boleh meningkatkan risiko barah. Saya pon baru tahu statement itu.






Fungsi mineral yang ada dalam OsteMatrix:

1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Meningkatkan penyeapan kalsium dan fosforus untuk meniggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal.

2. Magnesium - Ion positif yang penting dlam badan kita. Menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf mengaktifkan enzim tubuh untuk hasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan sisa keluar dari usus, melarut dan mengurangkan formasi batu karang. 

3. Zinc, Boron, Manganese dan Kuprum - Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk memperbaiki tulang, rawan dan menghalang arthritis.


Antara Individu yang telah merasa keberkesanan OsteMatrix Shaklee:






Manfaat OsteMatrix Shaklee adalah:
  1. Menguatkan tulang - Kalsium menghalang Osteoporosis. Menguatkan Kuku dan kerangka, sistem saraf dan gigi.
  2. Memperbaiki kekejangan dan kebas - Pengambilan 600mg kalsium akan meperbaiki kekejangan dan kebas-kebas.
  3. Meringankan stress - Mengimbangi tekanna darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf dan menggalakkan tidur yang selesa.
  4. Memperbaiki masalah haid - meringakan period pain
  5. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik

Bestkan ostematrix ni. Sesiapa yang memang tak minat minum susu atau jarang minum susu memang sesuai consume OsteMatrix. Takkan kita nak biarkan diri kita terdedah kepada Osteoporosis kan. Minta jauh la.. Cegah Osteoporosis sebelum terlambat.


Untuk melakukan pembelian OsteMatrix secara Online klik 



Jika ingin mendapatkan OsteMatrix dengan harga yang lebih murah sila hubungi saya: 


Your SIDPRO!

Hannah Farhana (ID 1176244) 

Pengedar Shaklee Melaka dan Seluruh MALAYSIA





No Tel: 0197000820

Email: sitinurfarhanaaa@gmail.com



COD area: Cheng, Pokok Mangga, Malim, Bandar hilir, Seri Negeri, MITC

Pos: SELURUH MALAYSIA



Share this article :
+
Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Panjat Candi Borobodour dengan OsteMatrix"

Terima kasih diatas komen saudara/saudari yang dikasihi. Saya amat menghargainya.

Terima Kasih Komen Anda
 
Template By. Kunci Dunia - Designed By sensasi2020
Back To Top