FAKTA ATAU AUTA. BETUL KE SHAKLEE SOKONG ISRAEL?

Beberapa tahun lepas kecoh isu Shaklee sokong israel. Ramai pengguna tegar and even distributor sendiri tarik diri dari bisnes Shaklee. 

Tanpa dapatkan penjelasan lanjut.

"Tapi betul ke Shaklee ni sokong israel. Ye la, Shaklee kan based USA."

Meh saya share beberapa info tentang isu ni.

Asal kaitan Shaklee dan Israel ni, adalah berpunca dari sebuah badan organisasi Israel iaitu Keneseth Israel meletakkan logo Shaklee di laman web mereka.


Maka kecoh la satu malaya Shaklee support Israel.

Sabar. Bertenang.

Baca sampai habis dulu.

Memang betul Keneseth Israel tu sokong Israel dan beri fund pada Israel. Apa yang jadi salah faham nya ialah..

Logo Shaklee di laman web tu hanyalah sebagai affliate. 

Affliate ni macam Lazada, trivago, nuffnang yang ada di sekitar web tu. Biasanya di bahagian tepi. Maksudnya bila orang klik untuk pembelian, dorang akan dapat duit.


Sebab one of board of director Keneseth Israel tu pon Shaklee Indipendent Distributor jugak.

Eh. Dah kalau kome tak sokong sokong Israel. Usoh ler beli dengan dia. Beli la dengan SID yang menyumbangkan bonus-bonus dan keuntungan dia pada jalan yang benar gitu.. 

Macam saya. hihi

Ha. Shaklee Malaysia pon dah ada buat affliate macam gitu jugak. Cer BACA SINI.

Shaklee Malaysia pon dah keluarkan statement yang memang company tak ada sumbang apa-apa kepada organisasi tersebut. 


Maka dah sah la yang memang Shaklee ni TAK SOKONG Israel walaupon based dia di USA sana tuh.

Jadi kome semua jangan la cepat panik ye bila dengar cerita-cerita tak elok ni. Biasa la orang dengki, ada je la cara nak buruk-buruk kan pihak lain. Usoh ler kita berperangai gitu ye. 

Dah jelas? Kalau dah jelas jom ler shopping Shaklee dengan hakak. Shaklle best tau.

Sentiasa Berkesan
Sentiasa Selamat
Sentiasa Mesra Alam.




Share this article :
+
Previous
Next Post »
3 Komentar untuk "FAKTA ATAU AUTA. BETUL KE SHAKLEE SOKONG ISRAEL?"

Ramai yg tak tahu kisah sebenar itu yg main tuduh je

benda macam ni memang cepat tersebar dari benda betul kan

Terima kasih diatas komen saudara/saudari yang dikasihi. Saya amat menghargainya.

Terima Kasih Komen Anda
 
Template By. Kunci Dunia - Designed By sensasi2020
Back To Top