5 TIPS SUPAYA CEPAT HAMIL DENGAN MUDAH


Punya zuriat sendiri memang jadi idaman semua pasangan yang baru berkahwin kan.Yang dah lama kahwin tapi belum punya zuriat apatah lagi.

Selalu tertanya-tanya. Bila la nak dapat baby.

Bila tengok kawan-kawan yang duk update pasal anak kat fb mahupon ig, hati tu meronta-ronta nak kan anak juga.

Apatah lagi bila jumpa sedara mara, asyik keluar dialog yang sama je..

Awak tu bila lagi nak ada baby?

Kadang-kadang boleh jadi stress pula kan.

Memang la anak ni rezeki dari Allah kan. Tapi sebagai manusia, kita kena juga berusaha untuk hamil. Bukan berserah dan bertawakal pada Allah semata-mata.


Jom daku share sikit tips untuk cepat hamil.

TIPS CEPAT HAMIL


TIPS #1: BERAT BADAN SEIMBANG
Kajian telah menunjukkan, jika anda mengalami berat badan, sama ada terlebih berat (BMI lebih 35) atau kurang berat (BMI bawah 19) cuba seimbangkan berat badan anda.

Berat badan yang berlebihan akibat lemak boleh menyebabkan penghasilan hormon estrogen yang banyak. Ini menyebabkan proses untuk hamil menjadi sukar.



Cuba kurangkan berat badan yang berlebihan tersebut kepada BMI antara 20 ke 25. Penurunan berat badan sebelum anda berusaha untuk hamil dapat meningkatkan tahap kesuburan anda.

Jika anda mahukan penurunan berat badan secara sihat dan selamat, kawal diet pemakanan seharian anda dan boleh makan suplimen seperti Shaklee untuk membantu mempercepatkan proses penurunan tersebut.

TIPS #2: BUANG TOKSIN ATAU DETOKS
Antara sebab sukar hamil ialah badan mengandungi toksin. Buang toksin seluruh badan bagi membantu proses menyahtoksin dari badan anda.

Nanti saya akan share kan cara mudah untuk detoks dengan bantuan suplimen.

Testimoni detoks cara Shaklee

Selain itu anda boleh cuba untuk puasa gula putih dan gandum dalam tempoh tujuh hari bermula 14hb islam. Kerana pada waktu tersebut parasit dalam badan sangat aktif. Bila parasit banyak, proses untuk hamil menjadi lebih sukar.

TIPS #3: AMALKAN SUPLIMEN PRANATAL
Kajian menunjukkan bahawa, pengambilan suplimen pranatal seperti asid folik dapat meningkatkan pptensi untuk cepat hamil.

Ini bertujuan menyediakan sistem tubuh badan seorang wanita semasa hamil nanti. Disarankan supaya wanita mengambil sekurang-kurang nya 400mcg asid folik setiap hari.


B complex shaklee mempunyai 400 mcg asid folik dalam setiap kapsul. Jadi cukup sekadar mengambil sebiji sehari. Ianya juga mempunyai 120 biji dalam setiap botol.

Pengambilan B complex juga mampu untuk mengelakkan kacacatan pada otak dan tulang belakang bayi yang dikandung. 

TIPS #4: KIRA WAKTU SUBUR
Perkara yang paling penting untuk cepat hamil ialah tahu bila waktu subur atau waktu ovulasi. Ovulasi adalah waktu dimana telur wanita dikeluarkan dari ovari dan sedia untuk disenyawakan.

Menurut pakar sakit puan, telur ini hanya tahan selama satu setengah hari sahaja. Jika tidak disenyawakan dalam tempoh tersebut ianya akan keluar menjadi darah haid.

Sebab itu penting untuk mendapatkan kitaran haid yang normal. Supaya anda dapat mengira tempoh ovulasi dengan tepat dan seterusnya boleh merancang untuk bersama dengan pasangan anda.

"Semasa saya cuba untuk mengandungkan bayi kedua, saya telah cuba kaedah ini. Dan alhamdulillah ianya membuahkan hasil. hihi"

Jika kitaran haid anda tidak normal, anda boleh cuba untuk mengurangkan pengambilan kafein seperti kopi dan nescafe.

Testimoni GLA bantu cepat hamil

Kitaran haid teratur dengan GLA Complex

Selain itu anda juga perlu mengawal pemakanan selain mengambil suplimen seperti GLA Complex atau VIVIX untuk mendapatkan kitaran haid yang normal. Beli 2 botol vivix bulan ini anda keahlian percuma dan dapat jimat sehingga RM225.



TIPS #5: HASILKAN SPERMA YANG SIHAT
Sperma lelaki mempunyai potensi yang tinggi untuk mensenyawakan telur wanita, jika ianya dalam keadaan sihat, kuat dan banyak. Sperma yang sihat dan banyak adalah sekitar 40 juta hingga 300 juta banyaknya.

Pengambilan alkohol, rokok dan makan yang berlebihan boleh mengurangkan potensi untuk menghasilkan sperma yang sihat.

Amalkan makan makanan yang mempunyai nutrisi penting seperti zink, kalsium dan vitamin E dapat meningkatkan penghasilan sperma yang sihat, kuat dan banyak.


Jangan bertangguh untuk mengamalkan suplimen seperti Vitamin E Shaklee kerana sperma mengambil masa untuk matang. Pengambilan suplimen hari ini, menunjukkan hasil 3 bulan selepas itu. 

Jadi jangan tunggu lagi untuk mendapatkan sperma yang sihat. 


Bertindak sekarang dengan mendapatkan suplimen yang sesuai untuk masalah anda. Anda tentu nak merasa momen-momen happy masa tengok upt positif kan.

Yahoo. Double line!

Untuk dapatkan nasihat tentang pengambilan suplimen Shaklee bagi membantu anda cepat hamil, cepat-cepat hubungi saya.


Share this article :
+
Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "5 TIPS SUPAYA CEPAT HAMIL DENGAN MUDAH"

Alhamdullilah customer pun ramai berjaya...gla ni best sebab kulit jadi moist

Alhamdulillah. Saya juga pernah dapat customer yang berjaya hamil dengan amalkan GLA Complex dan Vitamin C.

Terima kasih diatas komen saudara/saudari yang dikasihi. Saya amat menghargainya.

Terima Kasih Komen Anda
 
Template By. Kunci Dunia - Designed By sensasi2020
Back To Top